Ortaokulumuz

FİZİKSEL YAPI

Çanakkale Özel Ortaokulu, eşsiz boğaz manzarasıyla şehrin gürültüsünden uzak,orman içerisinde geniş yeşil alanlarıyla, öğrenenlerimize huzurlu, sakin ve doğayla iç içe bir yaşam alanı sunmaktadır.

Dört katlı 22 dersliği olan binamız 1996 yılında hizmete girmiştir. Dersliklerin dışında interaktif sınıf, yabancı dil aktivite derslikleri, laboratuvar, kütüphane, idari bölümler, rehberlik servisleri, resim atölyesi, oyun odası, satranç dersliği, sağlık merkezi, çok amaçlı salon, kantin, yemek salonu, spor salonu, basketbol sahaları, futbol sahaları, tenis kortları, kum havuzu, oyun parkları ve hayvanat bahçesiile çağdaş eğitime hizmet vermektedir.

İLKELERİMİZ

İlkelerimiz

Öğrencilerimizi hızla gelişen bilim ve teknoloji dünyasında çağımızın koşullarına uygun yetiştirmek için:

• Yaşam boyu öğrenmelerini sağlamak,
  • Ulaşılan bilgileri doğru yorumlamayı ve gereksinim duyduğunda doğru kullanmayı öğretmek,
  • Öğrencilerimizin; çözüm odaklı, sosyal becerileri yüksek, öğrenmeye açık, sosyal çevreye uyumlu, toplumsal sorunlara duyarlı, sorumluluk alabilen ,pozitif düşünen, üretici ve yaratıcıolma özelliklerini kavratmak,
  • Eğitim anlayışımız, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş, Cumhuriyetin temel özelliklerini koruyan ve geliştiren özellik taşıması,
  • Okul kurallarımızın akla uygunluk taşıması

HEDEFLERİMİZ

Hedeflerimiz

Öğrencilerimizi ilkelerimiz ışığında  bir üst eğitim kurumuna taşırken;

• Akademik yönden en üst seviyede başarılı olmalarını sağlamak,
  • Ortaokulumuzu tamamlayan öğrencilerimizin İngilizce öğrenme sorununu çözmüş bireyler olarak yetişmelerini sağlamak,
  • Sosyal yönden gelişmiş ,öz güveni yüksek, kendi  ayakları üzerinde durabilen, dayanışmanın gücünü ve paylaşmanın önemini kavrayan  birey olmalarını sağlamak,

Bu hedeflerimizi, öğrencilerimizin kişisel yaşam alan özgürlüklerini kısıtlamadan ancak belli bir düzen ve disiplin  anlayışı içinde gerçekleştirmekteyiz.

IB-LOGO.jpeg

Uluslararası Bakalorya Kurumu (IBO) İlk Yıllar Programını (PYP) uygulayan  yetkili  IB DÜNYA OKULUDUR.

beyazlogo.png

Çanakkale Koleji öğrencilerine bilimsel düşünceye sahip araştırma, sorgulama, merak uyandırmayı teşvik eden öğrenme ortamları sağlar.

1996
yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılmıştır.

Çanakkale Koleji