Ölçme ve Değerlendirme

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARIMIZ

Çanakkale Özel Ortaokulu Ölçme ve Değerlendirme Servisi öğrenci, öğretmen ve veli üçgeninin ortasında yerini almaktadır. Akademik başarının yüksek olması ve giderek daha da ileri seviyelere taşınması sadece planlı ve programlı olmakla mümkün olmaktadır. Plan ve programın okulumuz ilkeleri çerçevesinde hazırlanmasının yanında, yapılan çalışmaların bu üçgen içerisindeki ilgili kişilere (öğrenci, öğretmen ve veli) mümkün olduğunca çok ve çabuk bir şekilde geri dönüt sağlanarak bilgi akışının önü kesilmemelidir.

Ölçme Değerlendirme Uygulamalarımız

• KLASİK YAZILILAR
  • YAPRAK TESTLER
  • KİŞİLİK, KARİYER ve KAYGI ENVANTERLERİ
  • ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI (ÜDS)
  • KURUM İÇİ – İL GENELİ ve TÜRKİYE GENELİ DENEME SINAVLARI uygulanmaktadır.

Ölçme değerlendirme uygulama takvimimiz eğitim öğretim yılı başında oluşturulmakta ve yıl boyunca bu plana bağlı olarak uygulanmaktadır.

Ünite Değerlendirme Sınavları (ÜDS)

Her ders için ünite sonlarında uygulanan ve ünitenin kazanımlarını ölçen sınavlardır.

Deneme sınavları

• Deneme sınavları, sınav sistemine en uygun yayınlardan branş öğretmenlerimizin titiz incelemeleri sonucu özenle seçilir ve uygulanır.
  • Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve önlemler;
  • Deneme sınavı sonrası konu analizli karneler k12 sistemi üzerinden öğrenci öğretmen ve veli ulaşımına açılmaktadır.
  • Aynı zamanda ölçme değerlendirme birimi tarafından değerlendirilerek öğretmenlere ve okul idaresine raporlanmaktadır.

Grup etütleri: Deneme sınavları sonrası aynı dersten aynı eksik kazanımları olan öğrenciler gruplandırılarak planlanır.

Bireysel etütler: Branş öğretmenlerimiz yıl boyunca, rehberlik birimi- ölçme değerlendirme birimi ile işbirliği içinde deneme sınavı ve yazılılarda özellikle başarı düzeyi %70 in altında kalan öğrencilerle bireysel etütlerine devam etmektedirler.

Hafta Sonu Kursları

• 6-7-8. Sınıflar Akademik Kurslarımız (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce)
  • Sınıflar İngilizce (Highlights, Drama, Mun, Almanca)
  • Hafta sonu kurslarımızda seviye sınıfları yapılmaktadır.
  • Deneme sonuçlarına göre belli periyotlarla gruplar tekrar oluşturulmaktadır.
IB-LOGO.jpeg

Uluslararası Bakalorya Kurumu (IBO) İlk Yıllar Programını (PYP) uygulayan  yetkili  IB DÜNYA OKULUDUR.

beyazlogo.png

Çanakkale Koleji öğrencilerine bilimsel düşünceye sahip araştırma, sorgulama, merak uyandırmayı teşvik eden öğrenme ortamları sağlar.

1996
yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılmıştır.

Çanakkale Koleji