BAŞARI ÖYKÜSÜNÜN ADI “ ÇANAKKALE KOLEJİ”

Yıl 1994. Ülkemizde özel eğitim kurumlarının sayısıhenüz çok az. Buna rağmen eğitime yatırım yapmak isteyen gönüllü bir grup insan… Okul yeri için yapılan araştırmalar sonrasında Çanakkale-İzmir karayolunun 12.km’sinde boğazı çok iyi gören,  diken ve çalılıklardan oluşan 100.000 m2bir arazi satın alınır.

13 Haziran 1995 tarihinde Milli Eğitim Bakanı olan Sayın Nevzat AYAZ tarafından temeli atılan Çanakkale Koleji ana binası, çok kısa sürede tamamlanır.

11 Eylül 1996 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL tarafından açılan okulumuzun ilk binasında eğitim-öğretime başlanır.Bu ilk binamızda 24 derslik, laboratuvar, idari bölümler, bölüm odaları, özel sınıflar gibi günün koşullarına göre çağdaş eğitimin rahatlıkla gerçekleştirilebileceği bölümler vardır.  Ana sınıfı, Özel İlköğretim Okulu ve Yabancı Dil Ağırlıklı Lise olarak 142 öğrencisiyle eğitime başlayan okulumuz, 2000-2001 eğitim-öğretim yılında ilk mezunlarını verir.

2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren ana binamızda ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz öğrenim görmektedir. 2014 yılında ana binamıza  ısı izolasyonu dahil geniş bir yenileme çalışması uygulanmıştır. 1999 yılındaki depremler ve 2014 yılındaki deprem sonrası binamızda yapılan denetlemelerde güvenli bir okul binasına sahip olduğumuz tespit edilmiştir.

Eğitim kurumumuza yeni binalar katılmaya başlar.İçerisinde resim, müzik sınıfları, seramik atölyesi ve çok amaçlı salon  bulunan Spor Sanat Merkezi binamız,  12 Temmuz 2002 tarihinde hizmete girmiştir.

Diğer binalardan bağımsız çağdaş donanımlı Ana sınıfı binamız, 15 Eylül 2009 tarihinde en küçüklerimize hizmet vermeye başlamıştır.

Çanakkale Kolejinin tam bir kampüs olma serüveni,  Fen ve Anadolu Lisesi binamızın tamamlanmasıyla gerçekleşmiştir. Bu binamız içerisinde; modern laboratuvarlar, binamızın üst katında 371 koltuklu konferans salonu, en alt katta yüzme havuzu bulunmaktadır.

Ayrıca,Çanakkale Koleji Kampüsümüz içinde;  halı saha, voleybol, basketbol sahaları, oyun parkları ve okulumuza ait özel ormanın bulunması ile kampüsümüz, yeryüzünde eşine az rastlanır bir güzelliğe sahiptir.

Tüm çocukların böylesi olanaklara sahip eğitim ortamlarında eğitimlerini almaları dileklerimizle…