ÇANAKKALE KOLEJİ’NDE SATRANÇ SPORU

Çanakkale Koleji okulları, akademik gelişim yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de öğrencilerin gelişimini bir bütün olarak ele almaktadır.

Okulumuzda satranç sporu olarak, Milli Eğitim Bakanlığının 2005 yılında Türkiye Satranç Federasyonu ile yaptığı protokol üzerine kabul edilen program yürütülmektedir.

Ana okul 6 yaş grubundan başlayıp ilkokulda devam eden ve ortaokul-lisede takım olarak faaliyetlerini sürdüren bir çalışma içindedir.. Her öğrencinin birebir oynayacağı satranç derslikleri ve bahçe satranç platformları ile öğrencilerine satranç temel bilgiler ve oyun becerileri kazandırılmaktadır.

Her yıl Bakanlığın düzenlediği okul sporları satranç turnuvalarına, Minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisi olarak dört dalda takım yarışmalarına katılarak ilde yıllarca üstün başarılar elde etmiştir.

Satranç sporunun, analitik düşünceyi, muhakeme gücü ve odaklanmayı, özgüveni geliştirdiği bilinci ile çalışmalara her seviyede devam edilmektedir.