Çanakkale Koleji, Ankara ve Eskişehir’de

Çanakkale Koleji 8. Sınıf öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara-Eskişehir kültür gezisi düzenledi. Gezinin birinci gününde Çanakkale Koleji öğretmen ve öğrencileri  düzenlenen resmi tören programı kapsamında Aslanlı Yol’dan yürüyüşe başladı. Öğretmen ve öğrencilerimiz Ata’mızın mozolesine çelenk koydu ve ardından saygı duruşu ile tören sona erdi.
Ulu Önder’imizin huzuruna çıkarak onunla kucaklaşmanın büyük mutluluğu ve gururunu yaşayan Çanakkale Koleji öğretmen ve öğrencileri onun ilke ve inkılaplarına bağlılığının sonsuza dek süreceğini; bugün, yarın ve daima Ata’mızın mirasına sahip çıkacaklarını bir kez daha bildirdiler.
Ankara gezisi ve Ulu Önder’i ziyaretlerinin ardından öğretmen ve öğrencilerimiz, gezi programlarının ikinci gününde Eskişehir’deydi. Oldukça keyifli geçen gezide; Eskişehir’in tarihi, kültürel ve sosyal değerlerini görme fırsatı buldular. Program dahilinde Odunpazarı Evleri, Balmumu Müzesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Porsuk Çayı, Sazova Milli Parkı’ndaki su dünyası ve hayvanat bahçesini hem gezdiler hem de görüp yerinde incelediler.