4.Sınıflar e-Twinning Projesi

2005 yılında Avrupa Komisyonunun e-Öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan e-Twinning projesinin amacı iletişim kurmak, iş birliği yapmak, projeler geliştirmek ve paylaşmaktır. Kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğa yönelik bir platform sunmaktadır.
Çanakkale Koleji 4. sınıf öğrencilerinin e-Twinning ‘STORYPOLIS ANATOLIA & EUROPE’ projesine katıldıklarını duyurmaktan gurur duyuyoruz.
Projemiz Türkiye’den 10 okul, Arnavutluk’tan 2 okul ve İspanya’dan 1 okul olmak üzere toplam 65 öğrencimizi kapsamaktadır. İngilizce öğretmenimiz Ayşe Helen Özer, projeye gönüllü olarak katılan 4. sınıflarımızdan 8 sınıf temsilcisi ve 16 proje üyesine bu projede liderlik edecek. Proje ekibimiz, Anadolu ve Avrupa karakterlerini içeren beş hayali şehir oluşturup şehirlerin hikayelerini yazacaklar ve bu hikayelerle ilgili web 2.0 araçlarını kullanarak etkinlikler oluşturacaklar. Ekibimiz, Masal karakterlerini tasarladıkları ve chatterpix uygulamasını kullanarak öğrenci tanıtım videolarını oluşturdukları ilk aşamayı çoktan tamamladılar. Bir sonraki aşama için hepimiz heyecanlıyız.